• U bent hier:   Home   >  
  • Doelgroep

Doelgroep

Het kan gebeuren dat mensen niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen.
Of wilsonbekwaam zijn en niet (voldoende) in staat zijn voor hun belangen op te komen.
Onder belangen wordt hier verstaan: belangen van niet-vermogensrechtelijk aard zoals bedoeld in artikel 452 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.

 

Doelgroep

 

Meerderjarigen

Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige. Ook neemt de mentor, waar nodig, beslissingen over de zorg. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wat de meerderjarige zelf kan en wil.
De mentor behartigt niet de belangen op financieel gebied, daarvoor wordt een bewindvoerder aangesteld. De mentor ( en ook de bewindvoerder ) wordt benoemd door de kantonrechter.

Ouderen

Veel ouderen komen op den duur op een leeftijd, dat ze zelf niet meer in staat zijn om de regie over hun leven te behouden.
Er zijn momenten in het leven dat zorg en ondersteuning nodig is, omdat iemand het zelf niet meer redt. Het is dan prettig dat iemand de zorg en ondersteuning kan krijgen die zij of hij nodig heeft.
Als overleg door welke oorzaak dan ook niet meer mogelijk is, dient te worden gehandeld  ín de geest van de ouderen.

Gehandicapten

Verstandelijke  gehandicapten zijn op hun 18de jaar ook meerderjarig  volgens de wet en daardoor handels bekwaam. Er kan dan bijvoorbeeld zelfstandig een overeenkomst worden afgesloten.

Soms is er geen familie die de persoonlijke belangen kan bewaken en voor de gehandicapte kan opkomen. Dan kan het heel belangrijk zijn dat er een mentor wordt aangesteld, die naast de betrokkene staat en meekijkt en bevoegd is om voor de zorginhoudelijke  zaken te zorgen.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een dringende vraag of wilt u een intake gesprek aanvragen, druk dan op een van de twee knoppen hier onder en neem contact met ons op!

steluwvraagonlineintakegesprek

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag door ons gebeld worden?
Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u terug.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contactinformatie

ECG Mentorschap
Pastoor van Angerenstraat 1
7037 AH Beek

telefoonU kunt ons bereiken op

06-83659330

Of stuur ons een email