• U bent hier:   Home   >  
  • Hulp vragen

Wie kan onze hulp vragen

Familie

Als familie zich zorgen maakt over een naaste en zelf niet in staat is om te helpen, kan onze hulp worden gevraagd.
Mentorschap wordt overwogen wanneer familieleden het vermoeden hebben dat iemand tekort lijkt te worden gedaan op het gebied van gezondheid en welzijn.
Ook de partner en de familieleden tot in de 4e graad kunnen een verzoek doen. Familieleden tot in de 4e graad zijn (groot-)ouders, (klein-)kinderen, broers en zussen, ooms en tantes en nichten en neven.

Hulp vragen

 

Huisarts

Tijdens een bezoek aan de huisarts komt het met regelmaat voor dat hij iets  hoort of constateert over het welzijn van een cliënt.

Hij kan de cliënt doorverwijzen naar een hulpverlener, ouderenadviseur of maatschappelijk werk, die indien nodig een mentor kan zoeken.

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk kan als er wordt geconstateerd dat een cliënt ondersteuning of hulp nodig heeft om een mentor vragen.

Zorgverleners

Zorgverleners kunnen ook een verzoek tot mentorschap indienen, als er redenen voor zijn.

Instellingen

Een instelling kan ook om een mentor vragen. Het kan ook een eis van de instelling zijn waar een cliënt verblijft om een mentor aan te stellen.

Client zelf

Iemand kan zelf ook om een mentor vragen. Het kan zijn dat een oudere die geen familie meer heeft, behoefte heeft aan iemand die mee kijkt en in kan grijpen als het niet meer goed gaat, als iemand het gevoel heeft grip te verliezen op zijn of haar leven.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een dringende vraag of wilt u een intake gesprek aanvragen, druk dan op een van de twee knoppen hier onder en neem contact met ons op!

steluwvraagonlineintakegesprek

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag door ons gebeld worden?
Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u terug.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contactinformatie

ECG Mentorschap
Pastoor van Angerenstraat 1
7037 AH Beek

telefoonU kunt ons bereiken op

06-83659330

Of stuur ons een email