Wat is mentorschap

Als een meerderjarig persoon als gevolg van een geestelijke belemmering tijdelijk of niet meer of moeilijk in staat is zijn of haar belangen van niet-financiële aard te behartigen kan mentorschap worden aangevraagd.
Mentorschap gaat over niet-financiële zaken. U moet bijvoorbeeld denken aan beslissingen met betrekking tot de verzorging van de betrokkene, de verpleging, behandeling en begeleiding. Als betrokkene geen familie meer heeft die de zorginhoudelijke zaken regelt, of als de familie zelf niet in staat is, om wat voor reden dan ook, op te komen voor de belangen, kunnen wij die taken overnemen.

Kort gezegd

Mentorschap is nodig op het moment dat blijkt dat iemand ondersteuning nodig heeft bij het behartigen van zijn belangen op het gebied van gezondheid en welzijn

Een mentor wordt benoemd door de kantonrechter. De mentor waakt over de persoonlijke belangen van de betrokkene en wordt er rekening gehouden met de nog aanwezige wilsbekwaamheid. Een mentor regelt zaken op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, waarbij de mentor tevens als taak heeft betrokkene te stimuleren en te ondersteunen bij beslissingen die door de betrokkene nog wel zelf kunnen worden gemaakt.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een dringende vraag of wilt u een intake gesprek aanvragen, druk dan op een van de twee knoppen hier onder en neem contact met ons op!

steluwvraagonlineintakegesprek

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag door ons gebeld worden?
Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen u terug.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contactinformatie

ECG Mentorschap
Pastoor van Angerenstraat 1
7037 AH Beek

telefoonU kunt ons bereiken op

06-83659330

Of stuur ons een email